tisdag 7 juli 2015

FO – Waterlily.Jag har stickat en Waterlily i pimabomull från Strikk. Det är mitt första större projekt i bomull, men piman är så mjuk och följsam att det inte alls blev så förfärligt illa som jag hade föreställt mig. Jag tänkte att varenda liten skavank skulle synas och visst är bomullen inte riktigt lika förlåtande som ullen, men det blev riktigt bra!

Waterlily finns med i magasinet Pompom nr 8. Där finns flera härliga mönster som jag kommer att ge mig i kast med så småningom. Jag valde att sticka med stickor 3.50 m.m. och la dessutom upp en storlek större (strl 4) för att sedan minska för midjan och sticka strl 3 från bysten och uppåt. Waterlily är annars helt rak i modellen men det passar inte min kroppstyp riktigt så jag är glad att jag gjorde som jag gjorde.

Det gick åt ungefär 3,5 härvor á 50 g av garnet som är både ekologiskt och rättvisemärkt. Jag har valt att inte blocka den eftersom jag tycker att det är ganska fint när ärmen rullar upp sig lite, så att det liksom blir lite holkkänsla på ärmen.

Och så måste jag ju tacka knit-a-long-gruppen Caramel-KAL på Facebook för utan den hade jag nog aldrig gett mig i kast med det här projektet som ligger ganska långt ifrån sånt jag vanligen stickar. Så hurra för den och alla trevliga stickerskor som hänger där!

2 kommentarer:

 1. WaterLily är verkligen fin. Kanske borde fundera på att köpa det numret av PomPom.
  Ang. kokosoljan är det så att jag äter LCHF och därför har jag kokosolja i morgonkaffet för att få i mig lite extra fett. Det smakar inget speciellt. Kanske aningen kokos men det är väldigt lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tusen tack för svaret om kokosoljan. Jag kan verkligen rekommendera det numret av Pompom, det finns flera trevliga mönster i det.

   Radera