söndag 13 februari 2011

Det går troll i min Maeva-stickning.

Ja, minst sagt. Det började med att jag la upp maskorna på 2,0 mm-stickor, så som det står i mönstret. Stickade en 5-6 cm innan jag konstaterade att det nog skulle bli lite i smalaste laget så jag repade upp och la istället upp stickning på 2,25:or.

Stickade på nytt en fem-sex cm innan jag skulle prova sockan på foten för att se att den inte var för smal varpå jag trampar av stickan. Tur att jag stickar med KnitPro, där får en ju sex stickor i varje förpackning så det var bara till att plocka fram en ny.

När jag kom fram till hälkappan stötte jag på patrull. Fick fin hjälp av rara Kristina och kom vidare.

Knäckte ytterligare en sticka. Vet inte ens hur det gick till. Nåja, inga problem att sticka ett sockskaft med fyra stickor.

Så igår när jag skulle plocka fram stickningen efter en riktig monsternattning av sonen så är en av stickorna spårlöst försvunnen. Jag letade och letade, men ingen sticka. Förmodligen har den åkt ner bakom bokhyllan, och plocka ur den och dra fram den för en ynklig lite sticka det gör jag bara inte. Och sticka en socka på tre stickor känns lite för motigt så nu får Maeva vila till imorgon då jag kan köpa nya stickor.

Typiskt! Nåja, min Swallowtail är i alla fall avmaskad och väntar bara på blockning. Alltid något.

3 kommentarer:

  1. Sicken otur! Ja, jag tappar mycket numera och då jag inte kan böja mig ner och leta blir det lite frustration. Hoppas du hittar den 4:e i affären (eller då får du 6 igen?).

    SvaraRadera
  2. Låter inte som någon bra stickdag

    SvaraRadera
  3. Hoppas du blir nöjd med dem till slut, så inte motigheterna sätter sig i själva resultatet!

    SvaraRadera