söndag 3 oktober 2010

Färdiga Mooody Owl Mittens - eller?

Om definitionen av att vara färdig är att man ska ha två vantar så är mina Mooody Owl Mittens färdiga. Om definitionen av ett par färdiga vantar är att man ska ha två vantar av samma storlek så är jag långt ifrån klar. Jag vet inte hur jag lyckades för jag tyckte jag stickade mycket hårdare när jag stickade vante två (ledsen uggla) och ändå blev den en hel storlek större än vante ett (arg uggla)! Jag har försökt ge ledsen uggla ett varmt bad, men det hjälpte inte alls. Så om någon har något tips på hur jag ska få ledsen uggla att krympa så får ni gärna dela med er. Annars får jag skaffa stickor i en storlek mindre och sticka en ny ledsen uggla som kompis till den arga. Synd på så fina vantar.
Här tittar lilla tummen fram. Rart, eller hur?

Och här har jag börjat på oktobersockan, Nemesis. Än så länge ett trevligt mönster men jag undrar när jag ska inse att det är mycket snyggare att sticka sådana här sockar i enfärgat garn.

5 kommentarer:

 1. Hej!
  Ja det där var ju roligt ... nåja inte för dig kanske!
  Men jag har inget bra tips att ge dig :/
  kanske försök blöta den mindre och/eller pressa ut med varmt strykjärn och pressduk till rätt storlek!
  Härliga vantar ... och blogg!
  Skön vecka till dig,
  hälsar en från Finland ;)

  SvaraRadera
 2. Härligt att höra och se att du har börjat med oktobersockarna. Jag håller på att avsluta ett par vanliga enkla sockar. Sen tänkte jag ge mig på Ett par Nemesis jag också. Mitt första mönster i sockklubben. Känns spännande!

  SvaraRadera
 3. Jättefina vantar!
  Är storleksskillnaden irriterande när du har vantarna på? Om inte så kan du ju alltid strunta i det!
  Hälsningar, Latmasken :-)

  SvaraRadera
 4. Vform: Kul att du hittat hit. Och roligt att du gillar min blogg. Bekymret med vanten är att det är den lilla vanten som känns lagom. Lyxbekymmer på sätt och vis, och nästan lite kul mitt i misären.

  Lisa: Kul att du också hittat hit. Lycka till med dina Nemesis, det är ett rätt enkelt mönster. Rekommenderar dock enfärgat garn, det blir inte så snyggt i mitt självrandande.

  Cecilia: Ja, tyvärr så känns den stora vanten alldeles för fladdrig. Annars hade jag struntat i det då jag också är en mycket stolt latmask till vardags. :-)

  SvaraRadera