lördag 30 oktober 2010

Mellanprojekt - Nemesismönstrade halvvantar.

Nu har jag bestämt vad mitt första mellanprojekt blir. Reglerna ser ut som följer (ja, jag måste ha något slags regelverk kring extrastickningar när jag håller på med något stort projekt för självdisciplin har jag inte):

Varje måndag börjar jag på en ny del på koftan (ex. en ärm). När den delen är färdigstickad får jag göra något annat (ett mellanprojekt), fram till måndagen som kommer. Då är det dags att påbörja en ny del av koftan.

Om jag lyckas följa mina egna regler så borde koftan inte ta mer än sex veckor att sticka färdigt. Hittills har jag klarat av bakstycket och den första ärmen så än så länge håller jag mitt eget tidsschema.

Det första mellanprojektet påbörjades igår, framför idol. Jag fick ett kommentartips av Anta om att sticka Claras halvvantar. De är verkligen superfina men eftersom min kofta är flätstickad så var jag inte så sugen på att sticka flätor även i mellanprojektet. Dock gick jag igång på det här med halvvantar. Vi har det nämligen dödskallt på jobbet och halvvantar är ju perfekta när man sitter framför datamaskinen och grejjar och fryser om händerna. Eftersom jag ännu inte tröttnat på Nemesismönstret och dessutom gav bort min färdiga sockar så får det blir ett bar halvvantar där Nemesismönstret återanvänds. Jag kvar av det underbara garnet från Chiligredelin som jag använde till mina Fa Fa Fa Socks och det är så underbart mjukt. Perfekt till mina vantar!


1 kommentar:

  1. Det låter som att det kommer att bli snygga halvvantar såna kan man inte få för många av.Hoppas på en bild när dom är klara. Ha en trevlig helg

    SvaraRadera