lördag 22 januari 2011

Monkey Socks i Drops Delight - färdiga!

Beställningsockarna är klara, i tid för den tilltänktes födelsedag. Det var tur att jag hade mötesdag på jobbet i onsdags, annars hade jag legat lite pyrt till. Drops Delight är inte direkt ett snabbstickat och samarbetsvilligt garn. Jag har inte riktigt lärt känna min nya kamera, men bilderna blir åtminstone lite bättre än med iPhonen. Den här är tagen när det var mörkt ute och återger faktiskt färgerna nästan precis.

Det blir ju lite lattjo med självrandande garn eftersom sockarna inte blir likadana. Jag hoppas att det känns okej för den som ska ha dem, själv är jag inte överförtjust. Dessutom är Delight-garnet rätt luddigt. Jag tror att jag har skämt bort mig själv med dyrare sockgarner. Haha. Effekten med spetsmönstret blev i alla fall bättre än i de förra Monkey socks jag stickade så jag ska inte bara gnälla. :)

Mönster: Monkey Socks, av bästa Cookie A. Mitt andra par. Det första hittar du här.
Garn: Drops Delight. Det gick åt ungefär ett och ett halvt nystan. Jag borde köpa en våg.
Stickor: KnitPros strumpisar 2,5 mm. Fyra stycken eftersom en gick av halvvägs in i den andra strumpan (morr!) och jag inte hittar den sjätte.

2 kommentarer:

  1. Håller med om det där med självrandande garn när det ska bil två saker, t ex två sockor eller två vantar. Jag kan inte låta bli att börja på samma färg på båda då så de blir så lika som möjligt, det stör mig för mycket annars.

    SvaraRadera