söndag 30 januari 2011

Smocked Cable Coat - färdig!

Halvtaskiga bilder utan modell, men nu är den klar! Ja, den petige noterar förstås att det är en osedvanligt knapplös kofta och jag får väl erkänna att så är fallet. Jag tänker att så mycket tid som jag lagt ner på koftan ska jag banne mig hitta de perfekta knapparna och det kan ju ta sin lilla tid. När jag nu till och med har fäst varenda liten tråd så tänker jag belöna mig själv med att presentera koftan som färdig och så får det väl komma en liten bonusbild när den perfekta knappen hittat hem. So, I present to you, the Smocked Cable Coat!


Den nedre bilden visar ryggen. Jag har förstås gjort ett par missar på vägen, så som jag alltid gör, men inget som syns så värst mycket tror jag. Det enda riktiga irritationsmomentet är att ärmarna känns ca en cm för korta, trots att jag stickade rätt många varv extra jämfört med mönstret. Men så är det väl när man har armar som en orangutang. Jag tror att lite extra blockning kan lösa bekymret.

Det var ett roligt mönster även om det kändes lite slitsamt på slutet. Jag är jätteförtjust i den stora, stående kragen och flätmönstret i ryggen och framtill ger en väldigt fin effekt. Om jag skulle sticka koftan igen skulle jag dock strunta i att sticka flätor på ärmarna, jag tror att det skulle vara snyggare att bara låta dem vara slätstickade. Sannolikheten att jag faktiskt skulle sticka koftan igen känns just nu inte så väldigt stor, men man ska ju aldrig säga aldrig. :-)

Mönster: Smocked Cable Coat, ur Designer Knitting fall 2010.
Garn: Cascade 220 Heathers 9563 Olive Drab Heather, ganska så precis 7 härvor.
Stickor: En 60 mm rundsticka i bambu 4,5 mm.

8 kommentarer:

 1. O,o,o! Väldigt fin kofta och väldigt användbar, skulle jag tänka mig!
  Små missar är det alltid, del av charmen så länge de inte är så stora att de RETAR en och man är TVUNGEN att peka på dem varje gång man får en komplimang. (Då bör man repa upp...)
  Grattis till FO och hoppas du hittar RÄTT knappar snart! Happy hunting!

  SvaraRadera
 2. Riktigt fin, kan tänka att det tar tid.

  SvaraRadera
 3. WOW!!! den blev skitsnygg...vilket jobb du har gjort.

  SvaraRadera
 4. Så j*vla snygg! Sorry, man ska inte svära. Men ojojoj!

  SvaraRadera
 5. Wow! Vilket fantastiskt arbete :)

  SvaraRadera