söndag 18 augusti 2013

Hoho – liten färdig uggla.Jag vet inte vad som har hänt efter mitt stickuppehåll men plötsligt både mönsterstickar och virkar jag – två saker som egentligen inte ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Det är för pilligt och går för långsamt och dessutom får jag inte riktigt till det så att det blir så där snyggt som man gärna vill ha det.

Nu har jag i alla fall pysslat ihop en lite amigurumi-uggla. Jag efterfrågade ju mönstertips här på bloggen men det slutade med att jag kikade lite ett helt annat mönster (det här) och använde de tekniker och förklaringar som finns med i det. Jag kan ju nämligen egentligen inte alls virka och fick söka på både det ena och det andra på internet för att komma framåt. Jag tyckte dock att ugglan blev alldeles för liten om jag följde mönstret till punkt och pricka så jag gjorde den lite större och fixade och trixade lite på mitt eget vis för att få den lite mer så som jag ville ha den. Kanske skulle jag ha satt ögonen lite närmare varandra och vingarna lite längre fram på kroppen men annars är jag riktigt nöjd.

Grodprinsen hjälpte till att stoppa ugglan med vadd så det blev ett riktigt litet lagarbete. Tanken är att den ska få två kompisar så att den kan bli en del av en barnvagnsmobil till kommande bebis.

3 kommentarer: