måndag 23 mars 2015

FO – Boy fox in a star spangled sweater.
Jag har stickat världens sötaste räv, om jag får säga det själv. Han heter Bo, enligt femåringen hemma. Just nu är han en nakenfis, men så småningom ska han få en liten tröja att dölja sin lilla mage med.

Mönstret heter Boy fox in a star spangled sweater av Julie Williams. Det är det freaking bästa mönster jag har stickat efter någonsin. Det är 16 sidor långt och superpedagogiskt med bilder och ingående förklaringar till alla moment. Julie förklarar till och med exakt hur hon stoppar sina djur för bästa resultat. De få figurer jag har stickat i mitt liv har sett ut som roadkill när jag är färdig men inte Bo inte. Bo är ljuvlig.

Jag började sticka Bo i lördags morse så han är ett snabbt litet projekt, som i sin färdiga form mäter dryga 20 cm över marken. Jag har stickat honom på stickor 3,00 m.m. och hans kropp är gjord i den perfekta rävröda nyansen av ett tweedgarn från Rowan. Det vita garnet är någon lyxig variant från SchoppelWolle och det svarta är någon ekobomull som jag hittade djupt ner i gömmorna.

Jag har följt mönstret nästan till punkt och pricka, bortsett från att jag har rundstickat på några ställen i stället för att sticka fram och tillbaka och sedan sy ihop.

Hemma slåss de tre barnen om att få leka med Bo. Ettåringen pussar honom hela tiden (exakt hur sött som helst), femåringen leker Bo the actionhjälte och sjuåringens kommentar "Men Anneli, det ser ju ut som ett RIKTIGT gosedjur!" får väl ändå ses som ett gott betyg?!

Bo, I love you.

1 kommentar: