torsdag 28 maj 2015

FO – Slanted Sleeven.

Jag har stickat koftan Slanted Sleeven. Mycket tack vara Clara Falks initiativ att starta en Knit a long på Facebook. Mönstret är nämligen rätt krångligt så det var välbehövligt att få lite hjälp och dra nytta av att veta var andra stött på patrull under stickningens gång.

Men trots mönstret små egenheter är det här en helt fantastisk kofta. Det är framför allt den lite speciella skärningen vid axeln som gör det, det är en lite svängd contiguous shoulder som blir så himla fin! Jag lyckades dock inte få till någon bild på härligheten inser jag nu, det var ju lite dumt.

En annan superfin detalj är att man stickar knäppkanten direkt, med hjälp av lyfta maskor, kika på sista bilden så får du se. Jättefint! Det känns som att jag alltid vill sticka knäppkanter på detta vis från och med nu.

Jag stickade min kofta i garnet Cheeky Merino Joy från Organicknitters och fick gå upp rätt ordentligt i stickstorlek, från mönstrets rekommenderade 3.00 m.m. till 4.00 m.m. Garnet är supermjukt och lättstickat. Det enda lite negativa (som inte är så negativt om en vet om det) är att  koftan töjde sig ganska mycket på längden i blockningen. Detta trots att jag bara nålade resårkanterna och knäppkanten. Det gör att min kofta dels har blivit lite stor vid bysten (eftersom ärmhålen blev större) och dels att ärmarna blev ganska långa.

Det här kan trots allt vara den bästa koftan. Sjukt användbar och rolig att sticka. Så eftersom denna blev lite stor så måste jag nog baske mig sticka en till. Väldigt snart.

2 kommentarer:

  1. Så himla fin! Jag har köpt mönstret, men blev lite matt av starten.. Svårt. Vi får se. Jag köper nog lite fler mönster än jag hinner med : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ge det ett försök, det är egentligen bara axelpartiet som är lite bökigt. Därefter är det jätteenkelt. Gå med i Facebookgruppen, där får du massor av hjälp!

      Radera