söndag 21 juni 2015

FO – Gathering stripes.

Jag har stickat en Gathering stripes av Veera Välimäki till min snart sexårige son. Bilderna har jag tagit i farten på midsommarafton då Loppan inte är så intresserad av att agera fotomodell. Min vana trogen minns jag knappt vad jag har gjort trots att det inte var mer än en vecka sedan tröjan lämnade stickorna.

Jag tror att jag stickade med 4,50 m.m. och valde att sticka den storlek som ska vara lagom för en sexåring. Jag gick därmed upp ganska så rejält i stickstorlek jämfört med vad mönstret föreslår men det blev lagom och bra. Jag har varit ganska så mönstertrogen om man bortser från nederkanten på ärmar och kropp där jag valde att rätsticka i stället för att göra en fåll. Det var mest för att jag var orolig över garnåtgången, jag tycker att fållkonstruktionen i mönstret är snyggare. Och sedan räckte inte garnet i alla fall så jag fick ändå beställa ett kompletteringsnystan, haha.

Garnet är Drops Karisma. Jag blev snål och föll för rean men det gör jag nog inte om. Det är ganska sticksigt och har redan noppat sig mycket. Och dessutom vill jag gärna välja eko och reko garner i första hand. Det gick åt ungefär 5,5 nystan grönt och ett halvt nystan av det vita. Sedan fick jag paniksy i tre knappar från gömmorna eftersom jag gärna ville att tröjan skulle hinna bli färdig innan vi for till Jämtland.

Det här är min andra Gathering stripes. Den första kan du ser här.

2 kommentarer:

  1. Jättefin! Och vad stor han blivit!

    SvaraRadera
  2. Great article, Thanks for your great information, the content is quiet interesting. I will be waiting for your next post.

    SvaraRadera