tisdag 6 september 2011

Det här med Magic Loop.

Jag har ingen bild att bjuda på eftersom jag smygbloggar från jobbet, men jag har påbörjat mitt första Magic Loop projekt. Två små raggsockor till Grodprinsen. Det gick åt fanders med uppläggningen så jag fick pilla lite maskor fram och tillbaka tills de hamnade något så när rätt. Nu ser det rätt och riktigt ut och jag har kommit några varv.

Men alltså, skulle det här vara enklare/bekvämare/mindre trassligt än att sticka på strumpstickor? Det är ju fantastiskt att sockorna ska bli klara precis samtidigt och så men just nu känns det knappast som att den vinsten är värt omaket. Nu stickar jag bara vanliga raggsocksskaft i resårstickning men hjälp vad trassligt det måste vara att sticka mönsterstickning med Magic Loop. Så, som ni hör är jag inte alls särskilt övertygad om Magic Loopens storhet. Övertyga mig gärna! Ska jag hålla ut lite till?

I övrigt är livet precis lika kaotiskt (om inte än mer) som förra veckan. Kaotiskt men mycket bra. Förutom bristen på sticktid förstås, den är klart obra.

8 kommentarer:

 1. Jag stickar bara en socka i taget med magic loop. Det verkar himla rörigt att ha två sockor på samtidigt. Men jag verkar ju vara bland dom få som inte lider av att bara-sticka-en-socka-sydromet :)

  SvaraRadera
 2. Du ska absolut hålla ut ett tag till!
  Det blir mindre trassligt när man kommit en bit så att det stickade håller sig åt rätt håll s a s. Tror nog också att det är lite krångligare om du stickar små sockor med få maskor. Jag har stickat några par från tån och upp och i början där är det ganska jobbigt när det är färre maskor och de vrider sig ut och in hela tiden. Annars tycker jag magic loop är helt suveränt främst för att man får båda sockorna klara samtidigt och inte behöver räkna så mycket för att få dom lika.

  SvaraRadera
 3. Och i kategorin saker-man-inte-ens-visste-fanns lägger jag nu magic loop. Alltid lär man sig någe nytt!
  Nä, jag tänkte sticka strumpor på vanliga stickor när jag är klar med min kofta. Krångligt nog för en nybörjare. Du länkade till ett mönster på bloggen någon gång på ett par riktigt fina strumpor. Bästa sortens tips.

  SvaraRadera
 4. Och jag måste ju vara helt efter, för jag vet inte vad magic loop är. Googlade men fann inga tydliga bilder som kunde beskriva detta för mig. Så jag väntar med spänning på bilder här istället. ;)
  //jonna d

  SvaraRadera
 5. Jag tycker magic loop är alldeles fantastiskt, så länge man bara stickar på en sak och inte två - annars blir det omöjligt med alla trådar och nystan!

  SvaraRadera
 6. Jag har aldrig prövat magic loop men stickar mina strumpor samtidigt.
  Det är ju faktiskt bara att köpa 2 set med strumpstickor och sticka samtidigt ändå.
  Jättebra när man måste hålla ordning på randningar och maskökningar/minskningar!

  SvaraRadera
 7. Härliga ni! Jag ska försöka stå ut en liten stund till med två sockar och gör jag inte det ska jag testa att sticka en socka i taget. Men det är ju inte dumt att göra på det "vanliga" sättet heller (förutom att mina strumpstickor alltid går av på något mystiskt sätt...), så det gör inte så mycket om det visar sig att Magic Loop inte är för mig. Kram!

  SvaraRadera
 8. Jag gillar magic loop för att jag liksom aldrig får någon bra ordning på mina strumpstickor. Jag lyckas dra i fel sticka, tappa stickor osv. Så för mig som ofta lider av SSS så är magic loop perfekt! Jag tror inte att det går snabbare att sticka med loopen, för det är allt lite meckigt att dra stickorna och kabeln när man ska runt...

  SvaraRadera