måndag 31 december 2012

En liten lista över 2012.


Jag tittade in hos Wawavoom och blev påmind om att även jag gjorde en sådan där lista över året förra året. Och det är rätt gött att kunna gå tillbaka och kolla/jämföra så jag gör en i år också.

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?
Nej. Inte som jag minns. 2011 var å andra sidan fullt med saker som jag inte hade gjort förut så jag känner inte att jag har saknat äventyr eller så.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
Ja! Min fina vän A fick en liten, liten E. Supercute. Och min barndomsvän P fick en liten A.

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov. Men bara häromdagen dog någon som stod många jag känner nära. Det borde vara åldersgräns på att dö. Och fuck cancer.

Vilka länder besökte du? 
Över påsken åkte vi till Riga, Lettland, och i somras for vi till Köpenhamn, Danmark. Och sen gjorde jag en snabb visit i Bryssel, Belgien, för jobbets räkning.
 
Är det något du saknat år 2012 som du vill ha år 2013? 
Ja.

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? 
Äsch, jag är usel på datum.

Vad var din största framgång 2012?
Att jag har mått bättre och kunnat göra fler saker med Grodan. Vi åkte till exempel själva med tåg ner till Skåne och hälsade på en kär vän och i höstas var vi en heldag på Skansen bara jag och Grodan. Det är sådant som jag inte alls hade mäktat med att göra under 2011.

Största misstaget? 
Jag har pussat alldeles för lite på min sambo. Och det är ju himla dumt får jag säga.

Bästa köpet? 
Jag vet inte det jag. Men vi hade några fina (fyndiga) dagar på ett mysigt värdshus i Mariefred i somras. Tyvärr blev jag sjuk, men ett ruggigt bra köp var det.

Vad spenderade du mest pengar på? 
Boende och räkningar. Som alltid.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Ja. Att jag mådde så pass bra att jag kunde göra en massa roliga och äventyrliga saker med Grodan. Det är jag glad och tacksam för varje dag. Och så opererade jag bort ett otäckt födelsemärke som (hurra!) visade sig vara godartat. Det gjorde mig riktigt glad.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? 
Some die young med Laleh.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Gladare.

Vad önskar du att du gjort mer? 
Pussats. Gjort fler saker tillsammans med min fina sambo.

Vad önskar du att du gjort mindre? 
Tappat tålamodet och gapat åt ungarna. Tjafsat om onödiga saker med sambon. Haft så mycket ångest över tentor och inlämningsuppgifter. 

Blev du kär i år? 
Inte blev, men är.

Favoritprogram på TV? 
Så mycket bättre. Och Svenska Hollywoodfruar. Jag ÄLSKAR Svenska Hollywoodfruar vilket egentligen är helmärkligt.

Bästa boken du läste i år? 
Haruki Muramakis IQ84. Jag har i och för sig inte läst ut dem än men de är riktigt, riktigt bra. Och så gillade jag Niceville väldigt mycket.

Största musikaliska upptäckten? 
First Aid Kit är ruskigt bra (den här låten är fenomenal). Annars lyssnar jag mest på gammalt skräp som jag vet att jag gillar. J

Något du önskade dig och fick? 
Jag blev friskare. Jag hoppas att det håller i sig.

Något du önskade dig och inte fick? 
Ja.

Vad gjorde du på din födelsedag 2011? 
Jag blev firad med tårtfrukost av sambon, min mor och Grodan. Fast jag fick inte blåsa ut ljusen själv, det får man inte med en treåring i huset. På kvällen kom min kusin från Tyskland, som jag inte träffat sedan jag var liten, med sin dotter E. De skulle bo hos oss ett par dagar. Det var mycket trevligt och inte alls så läskigt. Trots att E inte pratar svenska och Grodan inte pratar tyska och trots att det skiljer ganska många år dem i mellan hade de jätteskojigt ihop. Det var en fin dag. Jag fick presenter både hemma och på jobbet. 

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 
Ja.

Vad fick dig att må bra? 
Att jag drog i nödbromsen ibland. Och att jag fick göra roliga saker med min groda. Och en och annan dejt med sambon på tumanhand. Och våra små resor. Jag mår bra av att komma bort lite ibland.

Vilken kändis var du mest sugen på? 
Ingen alls tror jag.

Vem saknade du? 
Jag saknar alltid min fina Madde som bor på andra sidan jorden. Och min fina Martin som bor ganska så många mil söderut.

De bästa nya människorna du träffade? 
Jag har inte lärt känna så många nya personer det här året. Men jag har ju med mig ett gäng ganska nya personer från min utbildning.

Mest stolt över? 
Oj, att jag lyckas jonglera jobb, plugg och familjeliv. Och att jag faktiskt sa stopp i december när jag kände att allt var på väg överstyr. Hoppade över en kurs i skolan och tog några extra veckor ledigt från jobbet. Det är jag stolt över.

Högsta önskan just nu? 
Att någon kommer på ett superbra botemedel mot alla sorters cancer. Helst i går. Och att jag får fortsätta att må bra. Och familjen också så klart.

1 kommentar:

 1. Hade du förväntat dig att vårt besök skulle bli läskigt...? ;)))
  Det blev väldigt lugn och otvunget tycker jag.
  Gott Nytt år!
  Kram
  Kusinen i Tyskland

  SvaraRadera