torsdag 6 mars 2014

Besviken.

Jag testade på en prenumeration på Karins Hittepå(se). Tycker att det är roligt med små överraskningar och garn är ju alltid roligt. Den här månaden landade ett mönster och ett nystan Geilsk bomull/ull i lådan. Ett. Och några garnsnuttar i andra färger. Ett nystan kostar cirka 50 kronor. Hittepå(se):n kostar 230 kronor. Det innebär alltså att efter att frakten är borträknad (24 kronor) så har jag betalat drygt 200 kronor för ett mönster och garnnystan värt en femtiolapp. Det tycker jag faktiskt inte är okej. Nä, när mina sex månader är över blir det definitivt ingen fortsättning för mig. Trist, men det finns säkert andra som tycker att det är mer värt. Slut på gnäll.

Tillägg:
Efter diskussionen i kommentarerna nedan vill jag understryka att det här är min åsikt, inget annat. Det verkar som att jag har hoppat på ett koncept som inte passar mig helt enkelt. Jag har inget ont att säga om vare sig Karin eller Ostbiten som säljer Hittepå(sarna). För många är det säkert ett jätterolig grej, och jag sympatiserar med både företaget och idén. 

Jag kan också förstå att det är tråkigt när en kund inte är nöjd, oavsett orsak, men allt kan inte passa alla. Och på min blogg skriver jag både om sådant jag gillar och sådant som jag inte gillar.

Allt gott och inga hårda känslor, gentemot någon. :-)

13 kommentarer:

 1. Trist att du blev besviken! Jag tror att tanken med prissättningen är att vissa månader är "garnkostnaden" bara 50 kr som nu men andra gånger kanske 200 kr. Om jag har förstått det hela så är det liksom ett snittpris. Hoppas du blir mer nöjd med kommande paket :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det säkert. Jag har fått tre paket än så länge och ett paket var alldeles fantastiskt med unikt och spännande innehåll. Det första paketet var helt okej, innehöll fyra nystan M&K Baby Eco Ull. Och jag tycker att det är helt rimligt med viss variation, men det här var lite väl tråkigt tycker jag. Det finns säkert de som tycker annorlunda. :)

   Radera
  2. Alla är vi ju olika och gillar olika :)

   Radera
 2. Hej kära Garnfröken!

  Ibland är det så att innehållet i sig inte kostar 230 kr, det är alldeles riktigt. Men vissa månader kostar innehållet **långt** över 230 kr.
  Det är som Manduzana säger ett snittpris.
  Jag jobbar ju hos Karin och vet vilka oerhört fina garner, ullockar m.m. som ingår i många av paketen. Många gånger material som kommer från djuren på gården och bara finns i begränsad mängd.

  Jag hoppas att du kanske känner i alla fall en liten aning annorlunda av min förklaring. Alldeles oavsett så önskar jag dig en fin helg! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ändå att 50 kronor i garnvärde är för lite. Särskilt med tanke på att paketen ju också säljs var för sig. Men för andra är det säkert helt okej, min åsikt är ju bara min. Jag tror heller inte att det är någon ondsint tanke bakom eller så, och jag sympatiserar mycket med företaget (det var delvis därför jag ville testa på). Men allt kan inte vara allas kopp te. Hoppas att du får en fin helg du också! Kram.

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Det är 95 kr, men det spelar ju knappast någon roll nu. :-)

  Vissa paket är värda 300 kr, så som sagt, det jämnar ut sig, men det är tråkigt att du inte känner dig nöjd och glad över Hitte-på(se)n, för det är ju Karins mening med den.

  Jag hoppas också att du i fortsättningen hör av dig direkt till oss om du inte är nöjd med något, så vi får en chans att bemöta/ev kompensera o.s.v. Detta såg jag av en slump.
  Vi vill ju väldigt gärna kunna bemöta (som jag gjort här nu t.ex.) och i de fall det behövs, kompensera/ställa till rätta, men det har vi ingen chans till om vi inte får höra från dig. :-)

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, i min lokala garnaffär kostar det runt 50-lappen, och när jag googlade nu verkar det vara normalpris på webben också. Jag brukar blogga både om sådant jag gillar och sådant jag inte gillar, i det här fallet gillade jag inte att paketen varierar så väldigt mycket i värde. Det finns säkert många som tycker annorlunda. Och det var ju jättebra att du skrev här så att fler perspektiv kommer fram. :-)

   Om ni säljer garnet för 95 kronor förstår jag mer rimligheten i innehållet. Stor skillnad på 50 och 95 kronor förstås.

   Jag kollade faktiskt efter en mejladress på hemsidan för jag tänkte mejla, men hittade ingen.

   Radera
 5. Det finns under "Kontakt" på både webshopen och hemsidan. :-)

  Nej vi säljer inte ett nystan för 95 kr, men totalt det som är i påsen så är värdet det.

  Ja klart man ska blogga om både bra och dåligt, absolut! :-)
  Menar bara: glöm inte att kontakta butiken också.

  PS - Hiiiimmel så fin din Emelie blev!! Nu är jag galet sugen på en jag med!

  SvaraRadera
 6. Tack! Den var väldigt rolig att sticka!

  Men himmel, är jag alldeles blind? Jag gick in på hemsidan igen och tittade under kontakt men jag ser verkligen ingen mejladress?

  SvaraRadera
 7. Nämen? Var tog min senaste kommentar vägen?
  Ok, jag skriver igen. :-)

  Det finns ett kontaktformulär på sidan där... :-)

  Din Emelie är en av de finaste jag sett. Såå snygg! Vad är det för garn?

  SvaraRadera
 8. Nu såg jag! Slutade scrolla när själva listan med kontaktuppgifter upphörde. Dumt.

  Vad glad jag blir över att du gillar min Emelie. Jag har stickat den i Madelinetosh Merino Light. Tror att färgen heter Oak. Alldeles ljuvligt garn även om det inte riktigt stämmer överens med den garntjocklek som koftan ska stickas i egentligen. Jag gick upp lite i storlek och trixade lite och så blev det bra ändå. :-)

  SvaraRadera
 9. Otroligt fin färg. Åååh vad Emelie-sugen jag är!
  Har stickat som en galning på det pågående projektet ikväll. :-D

  SvaraRadera