söndag 23 november 2014

Hepp! Dagens måltidstips!

Alltså november. Jag brukar gilla att laga mat. Men nu är det ju november och då gillar jag baske mig ingenting. Utom möjligtvis att ligga under en filt och äta praliner. Det har blivit ganska mycket hämtmat i det Garnfrökenska palatset lejtly, så kan vi säga.

Men om jag ska tipsa om någonting så får det blir supersnabba kikärtsbiffar.
Två burkar färdigkokta kikärtor
Ett ägg
Ca 3-4 msk ströbröd
En halv pressad citron
2-3 msk fryst hackad persilja
1-2 tsk spiskummin
0,5-1 tsk paprikapulver
Salt
Peppar

1. Mixa ihop allting, helt hämningslöst.
2. Forma små bollar eller biffar, vad du nu känner för.
3. Stek i ganska mycket olja på ganska hög värme tills de är gyllene och krispiga utanpå.

Det hela tar max en kvart. Om du äter med fullkornscouscous och lite grönsaker så tar det inte mer än en kvart att fixa en hel måltid. Rena rama Jamie Oliver. 

2 kommentarer:

  1. Alltså, hur får du dom att hålla ihop? Alla mina försök till kikärtsbiffar/bollar går sönder hela tiden. Så sjukt irriterande eftersom det är så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, jag vet. Alltså det handlar väl mest om konsistensen på smeten och att steka i ganska mycket olja så att de får stekyta snabbt. Jag har också haft bekymmer med att de gått sönder men sedan jag hittade en smetkonsistens som funkade bra har jag hållit mig till den. Jag gissar att du måste prova dig fram.

      Radera