tisdag 19 april 2011

Typiskt olägligt.

Det är inte okej att någon försöker skimma mitt kort tre dagar innan jag åker till Riga. Spärrat kort och mycket låga förväntningar på att hinna få ett nytt innan vi åker. Resultatet är två timmars köande för att få ut pengar på det enda bankkontoret på södermalm som handhar kontanter.

"Du vet väl att du kan ta ut pengar på ditt bankomatkort?" säger den säkert mycket välmenande damen i kassan.
"Ja din idiot", tänker Garnfröken och knyter näven i jackfickan.

Förstås inte damens fel att någon försöker skimma frökens kort, men tror hon på fullaste allvar att jag skulle välja att stå i TVÅ timmar och svettas bland ungefär hundra pensionärer och tossbollar (för att inte tala om alla basillusker som måste ha funnits där) om jag hade ett fungerande bankomatkort?

"Tack, tack", säger Garnfröken ändå och ler så ljuvt hon kan när hon får sina peningar. För mest synd är det faktiskt om damen i kassan vars puckade chefer lägger ner bankkontor efter bankkontor så att alla måste gå till samma. Och köa i evigheters evighet för att få ut sina slantar. Och till slut inte orka knyta näven i jackfickan längre utan istället go bananas och skälla på stackars välmenande damen som inget annat vill än att göra sitt jobb. Så bra hon bara kan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar