måndag 25 april 2011

Hobbywool - garnfynd i Riga.

Det var inte direkt så att jag letade efter en garnaffär i Riga, men det är klart att en inte kan låta bli att hålla ögonen öppna. Och håller en ögonen öppna kan en hitta riktiga små pärlor om en har tur. Hobbywool ligger precis vid utkanten av Rigas gamla stadskärna. Det är ett riktigt litet hantverkscentrum med fokus på stickat, men där finns även en del sydda grejjer och lite smycken. Och så garn förstås!

Så här fin var entrén. Sambon och Grodprinsen får vara med på bild...
Här är ett litet hörn av butiken, där de handfärgade garnera hängde. Det fanns också ett helt rum med alla möjliga garner, bland annat flera välkända märken som Noro och Rowan. Priserna var något lägre än hemma, om jag lyckats göra min matte rätt.
En massa små kul grejer fanns att titta på i butikens fem små rum. Bland annat den här:
Förstås kunde jag inte gå därifrån tomhänt. De här fina härvorna är 100% ull och färgade i sektioner på samma sätt som Kaunis effektgarner. Den rosa/grå härvan väger 138 gram och kostade 3.31 lats (ca 45 kr) och den orange/gula härvan väger 222 gram och kostade 5.11 lats (ca 68 kr).
Det fanns också garn att köpa på den stora centralmarknaden (enormt ställe, en inomhusmarknad i fem gigantiska gamla zeppelinarhangarer). Mycket billigt ullgarn gick att hitta där (1 lats, ca 13.30 kr för 100g), men det var bland det strävaste garn jag någonsin klappat på så det fick vara.

Hobbywool tycker jag dock att du absolut ska besöka om du har vägarna förbi Riga!

3 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Det låter som ett ställe som jag ska leta åt när vi är på plats i slutet av juni.

    SvaraRadera
  2. Ja minsann! Mysig resa ni verkar haft!!

    SvaraRadera