lördag 10 mars 2012

Sockor, sockor, sockor.

Jag är färdig med ett par sockor som jag påbörjade för någon månad sedan. Eller ja, de har varit färdiga hela veckan faktiskt men jag hinner ju aldrig fota dem så länge det är ljust ute. Jag hoppas verkligen att jag lyckas få det gjort i dag eller i morgon. Det är mina första sockor där jag har komponerat mönstret själv så det ska bli spännande att höra vad ni tycker.

Sockor är ju den bästa stickningen att ha i väskan när man är på språng så jag påbörjade raskt ett nytt par. Den här gången i Drops delight som jag fyndade på rean för ett tag sedan. För en gång skull (den första tror jag) stickar jag ett par helt enkla, slätstickade strumpor. Inte minsta lilla krusidull. Det är ju lite trist men jag tror att det kommer att göra garnet rättvisa.

Vilket trist garn att sticka i förresten: strävt, ojämnt och luddigt. När jag skulle sticka den vridna resåren i början fick jag nästa lite krupp för det delade sig så förbaskat hela tiden. Jag vet inte riktigt vad jag tänkte när nystanen fick följa med hem men jag föll väl för färgerna förstås. Jag tror att de blir snygga till ett par blå jeans.

2 kommentarer:

  1. Ja visst är det helt hopplöst att sticka i, men det är ju så himla fina färger så jag är uppe i tre par strumpor och ett par handledsvärmare i det garnet... när människan är dum får stickorna jobba lite extra =)

    SvaraRadera
  2. Gillade inte heller att sticka i det.... men som Verinica skrev så blir det ju så fint. Så minsann följde inte flera nystan med mig hem från rean också.

    SvaraRadera