söndag 2 februari 2014

Malabrigo suck.


För ett par veckor sedan stickade jag färdigt sockorna ovan. Ett par Trystero som jag påbörjade när Skrotis (bebisen) fortfarande låg i magen. Jag tror att det är de snyggaste sockor som någonsin lämnat mina stickor. Jättesnyggt grafiskt mönster och så stickade jag dem av i ett favoritgarn, en härva Malabrigo Sock som jag hade liggandes hemma. Jag vet att det är dumt att sticka sockor i rena ullgarner, oavsett om de heter något som innefattar ordet "sock" eller inte. De håller ju sällan särskilt länge. Men inte trodde jag att de skulle ha ramlat sönder i bitar redan efter ett par veckor...


Japp. Såhär ser min socka ut nu. Och den andra är nästan lika illa däran. Så himla trist på så fina sockor. Och nu åker Malabrigo sock definitivt in i sock-skamvrån. För all framtid. Hmpf.

7 kommentarer:

 1. Himla trist det där!

  Tycker att det är så förvirrande med garnerna som kallas "sock" utifrån garntjockleken och "sock" för att de är bra till sockar... undra om jag någonsin kommer att få koll på det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man får vara lite uppmärksam på om det är ren ull eller inte. Just det här garnet vet jag ju att jag inte borde sticka sockor i, men ibland är det ändå lätt att vara efterklok.

   Radera
 2. Fyyyy vad trist!! Borde vara förbjudet att kalla det "sock" när det inte är lämpat till just det!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det vore ju det allra bästa. :-)

   Radera
 3. Fy så tråkigt! Men du kanske kan göra om dem till handledsvärmare?

  SvaraRadera
 4. Fy så tråkigt! Men du kanske kan göra om dem till handledsvärmare?

  SvaraRadera