söndag 23 oktober 2011

Pingvintröjor, köpstopp och blockningsångest.

Läser i Aftonbladet (där jag också lånat bilden) att pingvinerna på Nya Zeeland behöver tröjor. De stackarna fryser efter att utsläppt olja har förstör deras fjädrar. Hoppas att det är många där nere som tar fram stickorna. Vem vet, kanske stickar jag en liten pingvintröja själv.

Jag har infört köpstopp. Alltså för garn. Jag får inte köpa ett endaste litet garnnystan resten av året till att börja med. Förmodligen kommer det att gå ännu lite längre. Jag har ett väldigt fint litet garnskåp som just nu svämmar över alla breddar. Tänker att det får räcka att ha ett garnstash som faktiskt ryms i skåpet, så nu ska jag sticka av det jag har några månader (år?).

Och så har jag sån grym blockningsångest. Jag har två färdigstickade Gratitudes som har legat här i veckor och veckor och väntat på att bli blockade. Så varför gör jag det inte bara? Suck, jag är hopplös.

4 kommentarer:

 1. Ja, hopplös det kan så vara.... Men om det är till någon tröst så är du ju låååångt ifrån ensam. Vi är många som är som du.
  (hoppas att det hjälpte lite)

  SvaraRadera
 2. Men stackars pingvinerna! Stod det någon adress dit man kunde skicka tröjorna?

  SvaraRadera
 3. Du får inte KÖPA tills slutet av året...men du har inte sagt något om att få till skänks! Det är väl sånt födelsedagar och julafton är till för, eller? ;-)

  SvaraRadera
 4. Blocka är inte min stötesten, det är själva trådarna som stör mig...att fästa dem Blev orimligt nöjd när jag förstod att det bara blir två på Gratitude! :-)

  SvaraRadera