söndag 15 september 2013

FO – Barnvagnsfilt


Jag är ruskigt dålig på att blogga mina färdiga grejer just nu men en av de saker som blivit färdiga under sommaren är en filt till barnvagnen. Jag utgick från det här mönstret, Rocky, men använde färre färger och följde därmed inte diagrammet till punkt och pricka. Jag vill minnas att jag också gjorde ganska många fler upprepningar än vad mönstret föreslog.

Jag stickade filten på KnitPro rundsticka 3,75 m.m. och jag använde ett för mig nytt garn som heter Geilsk. Garnet består av 55 % lammull och 45 % bomull och jag valde mörkgrått, lila, grönt, senapsgult och svart. Totalt gick det åt 145 gram, lite mer av det svarta och gröna än av de andra nyanserna p.g.a. fler ränder i dessa färger. Filten mäter cirka 65x85 cm.

Den här filten har verkligen varit en perfekt väntrumsstickning. Jag har ju hängt en del i väntrum under den här graviditeten och då har det varit praktiskt att ha en enkel stickning som inte kräver något mönster. Inget krångel och inga svårigheter någonstans. Samtidigt händer det ju någonting hela tiden så den blev aldrig tråkig att sticka på. Det klassiska "bara en rand" till gjorde att det gick undan. Det enda trista var väl möjligen att fästa de 120 (!) trådarna på slutet.

5 kommentarer:

 1. Superfin! Härliga höstfärger också!

  Ha det gott! /Blenda

  SvaraRadera
 2. Superfin!
  Måste även fråga vars du hittat den därsnygga "skötväskan"?! Sån vill jag ju också ha! :)
  Vänlig hälsning
  /Veronica

  SvaraRadera
 3. Superfin!
  Måste även fråga vars du hittat den därsnygga "skötväskan"?! Sån vill jag ju också ha! :)
  Vänlig hälsning
  /Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack allihop för fina kommentarer! Skötväskan är från Kronan/Littlephant. Den var larvigt dyr men jag hoppas kunna använda den även efter bebis, eftersom den inte ser så "skötväskig" ut.

   /Garnfröken

   Radera