söndag 29 september 2013

FO – Straight Forward Mitts.Det här mönstret heter Straight Forward Mitts och finns att ladda ner som gratismönster på Ravelry. Förra veckan gick jag till jobbet i ett par andra halvvantar stickade i samma garn (Lornas Laces Shepherd Sock i färgen Cedar). Min blivande vikarie lånade vantarna när hon skulle gå och handla och gillade färgen. Eftersom jag hade garn kvar tänkte jag att det vore en fin lycka till-present att sticka henne ett par egna halvvantar. Särskilt som det är rätt kallt i lokalerna på mitt jobb och ett par fingerlösa vantar kan komma rätt väl till pass när man sitter och knattrar på tangenterna en hel, kall vinterdag. I morgon är min sista dag, så då ska de överlämnas.

De är stickade på KnitPros strumpisar 3.00 m.m. Det var ett trevligt och lättstickat mönster. Dock stötte jag på patrull i början och fick repa upp lite eftersom jag har lärt mig att plocka upp nya vänster- eller högerlutande maskor (M1L och M1R) på ett helt annat sätt än det sätt som blev snyggast på de här vantarna. Kul att lära sig något nytt, även om det alltid är trist att repa upp.

Sedan tycker jag att det är lite knepigt att sticka räta maskor i bakre maskbågen, så som själva mönsterdelen på de här vantarna ska stickas. Det är inte svårt eller så, men det stör min stickrytm och gör att det går lite långsamt. Det blir också en ganska stum resårstickning med denna metod så det krävdes en rätt brutal blockning för att de inte skulle se fjantigt smala ut. Eftersom jag ska ge bort dem vill jag gärna att de ska se okej ut även när de inte sitter på händerna.

På tal om blockning så stank garnet parfym efter att det legat i blöt en stund. Lite skumt eftersom det inte alls luktade innan jag la det i blöt. Doften hänger sig kvar lite även nu när vantarna har torkat så jag får hoppas att mottagaren tycker att de luktar gott. Själv gillar jag doften av ull mer än doften av parfym.

I övrigt stickade jag vantarna precis så som mönstret sa förutom att jag la till sju varv på slutet för att få dem lite längre. Det gick åt totalt 32 gram av garnet. Hoppas att de blir uppskattade!

3 kommentarer:

  1. Men, så snygga! Har funderat på att sticka halvvantar, men inte riktigt hittat rätt mönster. Men här kanske jag har det. :-)

    SvaraRadera
  2. Tack! De var riktigt snabbstickade också. :-)

    SvaraRadera
  3. Riktigt snygga! Måste adda till favvolistan =)

    SvaraRadera