lördag 12 januari 2013

Bletchley circle.


Vi har köpt en ny tv. Den är tydligen smart, vilket bland annat innebär att den pratar med internet och därför kan visa Svt play direkt i tv-maskinen. Fantastiskt litet påfund.

I går firade jag genom att se det första avsnittet av den fantastiska brittiska serien Bletchley circle. Den handlar om fyra supersmarta kvinnor som pratar om andra saker än män. De klär sig i de finaste stickade koftorna, stickar ett par varv då och då och vistas i det vackraste biblioteket. Dessutom pratar de brittisk engelska och löser ett spännande brott. Jamen ni hör ju, det är den perfekta serien helt enkelt. Den finns på Svt play ett par veckor till. Missa inte!

(Mer om kvinnliga rollfigurer som pratar om andra saker än män kan du till exempel läsa här. Om genusglasögon och film och sånt).

3 kommentarer:

 1. Jag läste om den här serien hos Clara Stickar och inser nu att jag MÅSTE se den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste du! Jag såg sista avsnittet i går och det var nästan lite för läskigt för min smak eftersom jag är jätteharig. Men jättejättebra serie. Måste kolla om den är baserad på en bok, för i så fall måste jag läsa den!

   Radera
 2. Den är SÅÅ bra! Har visserligen sett den redan men tror jag måste se om den på SVTPlay...

  SvaraRadera