tisdag 1 januari 2013

Mål för 2013.

I år tänkte jag strunta i nyårslöften och i stället sätta upp mål för 2013. Kanske uppfyller jag ett av dem, kanske alla. Oavsett vilket så kommer säkert januari att bli en exemplarisk månad, haha.

Familj/vardag

 • Jag vill göra mer utflykter med barnen. Minst ett par gånger i månaden vill jag att vi far i väg och gör något skojigt tillsammans hela familjen.
 • Jag vill ha bättre tålamod och tappa humöret mindre ofta. Jag inser att extra avsatt tid, mindre stress och lite bättre planering skulle hjälpa en hel del. 
 • Pussas mer.
 • Jag är ganska bra på att planera min vardag men jag är dålig på att planera in tråkiga saker så som städning och tvätt vilket gör att jag blir väldigt stressad. Därför har jag som mål att ha en fast städ/tvättdag i veckan, för att slippa tänka på det resten av tiden.
 • Lämna Grodan på dagis klockan 8.00 varje morgon. Under hösten har jag varit lat och lämnat honom vid 9.00, det är en hel arbetstimme som måste tas igen på eftermiddagen/kvällen i stället.

Hälsa

 • 100 träningstillfällen under 2013 tänkte jag mig. Det är inte vansinnigt mycket men bra mycket mer än vad jag har gjort under 2012. Och 100 är ett så jämnt och fint tal. 
 • Jag ska sluta ladda ner en massa roliga spel och appar till mobilen. Jag kan nämligen inte låta bli småspela hela tiden vilket tar tid och energi både från mig och barnen (vågar knappt räkna hur många timmar jag har lagt ner på de där fåniga spelen).

Utbildning


 • Klara minst 20 poäng per termin så att jag får gå kvar på mitt program.
 • Ha mindre ångest över tentor och inlämningsuppgifter. Planera bättre och känna trygghet i att jag faktiskt har blivit godkänd på alla tentor och uppgifter jag har lämnat in hittills under min utbildning. 
 • Inte låta min ångest/stress gå ut över mina klasskamrater. Försöka peppa dem i stället för att behöva peppas själv hela tiden.

Ekonomi

 • Se över mitt sparande och börja pensionsspara (dödstrist jag vet, men nödvändigt).
 • Matlåda minst 4 gånger per vecka. Det kostar cirka 90 kronor att käka lunch i området där jag jobbar. Det är vansinnigt.
 • Se över och summera mina utgifter i slutet av varje månad för att få bättre koll på vad jag lägger pengar på.

Stickning

 • Samma löfte som 2012: minst 12 färdiga stickningar under året. 
 • Prova på minst en ny teknik, till exempel tvåändsstickning.
 • Sticka något efter estniskt mönster eftersom jag har estniska rötter och eftersom Estland har en så fantastisk sticktradition.


Önska mig lycka till! Vad har du för mål för 2013?

12 kommentarer:

 1. Lycka till :-) Hoppas ditt år blir så som du tänkt det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hoppas jag med. Och detsamma till dig!

   Radera
 2. Vilken härlig lista du fått till! Jag håller tummarna, och börjar fila på en egen lista!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Den känns ganska lagom. Inga oöverstigliga grejer utan mer sånt som jag vet att jag mår bra av formulerat i lite tydligare mål. :-)

   Radera
 3. Det låter som att du har kloka mål inför 2013 :) Mitt mål är att bli stark, både fysiskt och psykiskt. Lite svävande, men nog för mig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tycker inte alls att dina mål lät svävande, utan väldigt bra.

   Radera
 4. Håller med föregående talare: kloka mål. Och jag tror att du klarar det!

  SvaraRadera
 5. Inte illa vilken lång lista du har fått till det! :)
  Själv har jag inte funderat mycket på löften. Ska försöka att fortsätta där jag slutade i november - nämligen köra med walking, ridning och simning varje vecka.
  Det där med att göra utflykter med barnen låter bra, det ska jag med försöka bättra mig med.

  Lycka till med listan, det fixar du nog!
  Kram Elle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Listan är förvisso ganska lång men det är inga omvälvande grejer egentligen. Mer sådant som jag redan gör men vill göra lite bättre, eller saker som jag redan gör och vill fortsätta med. Och så ett par utmaningar.

   Och, jag skulle också vilja rida varje vecka men just nu är det tyvärr inte möjligt. :-(

   Kram!

   Radera
 6. Hej! Vilken jättebra lista. Jag gillar den just för att den är så konkret och dessutom realistisk i antalet punkter. Jag försöker tänka i samma banor i år. Mer konkreta mål. Antalet träningstillfällen låter ju jättebra. Det blir ju var tredje/fjärde dag. Minst 2 ggr i veckan. Lycka till med allt!

  SvaraRadera