tisdag 14 december 2010

05 - Min definition av kärlek.

Oj. De som känner mig väl skulle nog säga att jag inte är särskilt romantiskt lagd. Jag ger inte mycket för årsdagar, romantiska gester och sånt. Den bästa sortens kärlek är för mig den som får en helt vanlig tråkig och lite grå vardag att fyllas med skratt, fånerier och en varm känsla i magen. Kärlek som vågar ge utrymme och kärlek som sprider små glädjefyllda stunder utan krav på motprestation. Jag känner mycket kärlek för min man. Vi är riktigt bra på tråkiga vardagar. Det är viktigt för mig.

Innan jag fick barn så tänkte jag att människor som sa saker av typen "jag visst inte vad kärlek var innan jag fick barn" var jättetöntiga. Jag tycker fortfarande att de är lite töntiga men jag måste nog ge dem en poäng ändå. Kärleken till Louie är totalt villkorslös. Det är en fantastisk känsla. Och läskig. Han har fyllt en plats i mitt hjärta som jag inte ens visste var tom innan han kom hit. Nästan varje kväll när han har somnat saknar jag honom så mycket att jag vill väcka honom igen. När han skrattar blir jag fånigt lycklig och när han är ledsen går jag sönder en smula. Finaste, finaste Louie. Det finns verkligen inte ord nog att beskriva kärleken jag känner för dig.

2 kommentarer:

  1. Gillar decemberutmaningen skarpt. Skulle nog aldrig orka själv men det är roligt att läsa lite om de vars bloggar man följer... :)

    Ha en fin dag!
    /Hedvig

    SvaraRadera
  2. Vilken vacker kärleksförklaring! <3

    SvaraRadera