onsdag 8 december 2010

Långpannebak.

Idag har vi julknytis på jobbet och mitt bidrag är den här mjuka pepparkakan med vaniljfrosting och lingon. Godast blir den egentligen med apelsinfrosting men man tager vad man haver som den däringa Warg brukade säga.

6,5 dl filmjölk
6,5 dl socker
9 dl mjöl
1 dryg matsked kanel
1 dryg matsked nejlika
1 knapp matsked kardemumma
1 halv matsked ingefära
1 matsked bikarbonat
250 g smält smör
3-4 msk rårörda lingon

Blanda filmjölk och socker. Blanda de torra ingredienserna. Rör i det torra i fil/socker-blandningen. Tillsätt smöret och sist lingonen. Häll i långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter, 200 grader.

100 gram rumsvarmt smör
2,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker (med äkta vaniljstång)
1 pkt philly

Rör ihop smör med de torra ingredienserna. Rör därefter i phillyn. Se upp för klumpar!

När kakan svalnat brer du ut frostingen på kakan. Strö över frusna lingon. Ät.

3 kommentarer:

  1. Mmmm, det verkar smarrigt! Tack för receptet.

    SvaraRadera
  2. Ser mumsigt ut!
    Här kommer en länk till Bountyn..
    http://www.bloggfamiljen.se/2010/11/25/gillar-ni-bounty/

    Tack för idag! Olga somnade i bilen efter tyyyyp 2 sekunder, fick henne ockå att somna om då vi kom hem och hon sover ff..Skönt! KRAM

    SvaraRadera